Köksrenovering i Kungsängen

Oavsett om du vill göra en mindre förändring i ditt kök, eller en genomgripande renovering, kan du vända dig till oss. Kontakta oss redan idag.

Kontakta oss

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Vi skapar ett kök som svarar mot dina behov och förväntningar.
Har du frågor? Vi står till tjänst för att besvara dem.
Vi kan måttanpassa det mesta, så att det passar i ditt kök.
Vi planerar ditt nya kök in i minsta detalj.

Var du bor i Kungsängen påverkar hur ditt kök ser ut. Bor du i en bostadsrätt av äldre snitt, i en villa från 60-talet, eller i ett radhus från 80-talet. Köken i Kungsängen skiljer sig åt en hel del, beroende dels på när husen är byggda, men också på när och hur de har renoverats tidigare. 

Den ursprungliga planlösningen i ditt kök är troligen ändamålsenlig, anpassad efter den tidens behov. Det är inte säkert att denna planlösning är den mest praktiska för dig, men det kan vara klokt att utgå från hur köket planerades när huset byggdes. Inte minst handlar det om den s.k. triangeln mellan spis, kyl/frys och diskbänk. Denna triangel är centrum för nästan allt arbete i köket.

När byggdes ditt hus?

30-talets kök gjordes små, för köket ansågs vara en farlig plats. Barnen skulle inte vistas i köket, och ett litet kök skulle effektivt utestänga barnen. Om du bor i ett hus från denna tid, och har såväl barn som ett ursprungligt kök, kan det vara nödvändigt med genomgripande förändringar för att få till ett kök där hela familjen kan vistas samtidigt. 

Det är ofta svårt att laga mer avancerade rätter i ett kök från 30-talet, eftersom de var tänkta att användas framför allt för uppvärmning av mat. Kritiken mot 30-talets köksstandard, och det ökande byggandet byggandet under 40-talet, ledde till att en köksstandard utvecklades efter kriget. 40-talets köksstandard har sedan följts av nya, som var och en har svarat mot sin tids ideal. Idag finns ingen svensk köksstandard: den ersattes 1997 av en europeisk standard för säkerhet och hållfasthet. Denna har dock influerats av den svenska köksstandarden.

Vi kan Kungsängen

Vår gedigna kunskap om de köksstandarder som använts i Kungsängen gör att ni med vår hjälp kan plocka russinen ur kakan, och ta tillvara de idéer som svarar bäst mot era behov, samtidigt som ni får ett modernt och funktionellt kök.

Känns skåpluckorna trista, men stommarna är i bra skick? Vi kan hjälpa dig att byta ut köksluckor, lådfronter och bänkskiva, samtidigt som vi behåller de befintliga stommarna. Det är ett miljösmart sätt att skapa ett nytt kök.

En köksrenovering i Kungsängen lönar sig

Med tanke på hur bostadsmarknaden i Kungsängen ser ut är en köksrenovering en investering som betalar sig vid försäljning av bostaden. I en undersökning som gjordes av Länsförsäkringar svarade 40 procent av de tillfrågade villaägarna att de trodde att en köksrenovering skulle höja värdet på bostaden mest. På andra plats kom renovering av köket, och på tredje plats ett nytt värmesystem. Om samma fråga skulle ställas till radhus- eller bostadsrättsägare i Kungsängen skulle svaret troligen bli detsamma.

Eftersom köket av många uppfattas som det viktigaste rummet i bostaden är det också det rum som “färgar av sig” på intrycket av hemmet som helhet. Ett nyrenoverat kök i Kungsängen kommer att locka många budgivare när det är dags för försäljning.

Vare sig du renoverar för att öka värdet på din bostad vid försäljning, eller för att skapa ett mer funktionellt kök för dig och din familj, kan vi hjälpa dig att skapa ett kök som svarat mot dina önskemål och behov.

Begär en offert redan idag för att få veta vad din köksrenovering i Kungsängen skulle kosta.