Köksrenovering i villa eller radhus

En köksrenovering höjer värdet på ditt hus, men det finns många andra skäl till att renovera köket. Ett mer praktiskt kök gör mycket för att underlätta i vardagen, och ett fräscht kök gör att hela hemmet upplevs som fräschare.

Om du bor i villa är du i stort sett fri att utforma köket som du vill, och göra vilka förändringar du vill. Möjligheten att göra köket större, för att få plats med alla funktioner och aktiviteter du vill ägna dig åt i köket, är större om du bor i villa eller radhus än om du bor i lägenhet. 

För vissa åtgärder kan dock bygglov från kommunen vara nödvändigt. Åtgärder som kräver bygglov är bl.a. ingrepp i 

  • husets bärande konstruktion
  • ventilationen
  • vatten- och avloppssystemet
  • skorstenen

Information om hur du ansöker om bygglov hittar du på din kommuns webbplats. 

Anpassa köket efter förutsättningarna

Vilka mått du har i köket idag påverkar dina valmöjligheter när det gäller inredning. Om du har standardmått, vilket är vanligast i hus byggda från 1950-talet och framåt, kan du välja köksinredning som följer dessa mått. Om ditt hus är av äldre datum, och har ett platsbyggt kök, kan det blir svårare. Vi kan dock anpassa våra kök till dina mått, med hjälp av passbitar och specialkonstruerade lösningar. Därigenom blir också kostnaden lägre än om du skulle välja ett helt platsbyggt kök. 

Skaffa skafferi

Om du gör en genomgripande renovering av köket i din villa eller radhus har du möjlighet att bygga ett skafferi. Därigenom får du en hel massa dold förvaring, vilket är ovärderligt framför allt om du väljer att ta bort överskåpen. Gör plats för kryddorna i skafferiet, istället för att förvara dem över spisen. Förvarar du kryddorna i skafferiet behåller de sin arom längre. 

Skafferiet kan också vara en bra plats för förvaring av mikrovågsugnen, som sällan är den vackraste detaljen i köket. 

Vi kan hjälpa dig med att planera och bygga skafferiet om du bor i villa eller radhus i Stockholmsområdet. 

Oavsett om du vill göra en mindre förändring i ditt kök, eller en genomgripande renovering där väggar flyttas, kan du vända dig till oss. Kontakta oss redan idag.